Buitenverwachting | Een multifunctionele biologische boerderij in het groene hart.

PROEF EN BELEEF DE  BLAARKOP

20170114_101744

 

 

 

 

 

 

 

In samenwerking met o.a. slow food Groene Hart en Theo Warmerdam van de Sophiahoeve organiseert Boerderij Buitenverwachting zondag 19 maart een proef en beleef de blaarkopdag.
Op deze dag vertellen we het hele verhaal van de blaarkop. Van de fokkerij van dit bijzondere ras tot de heerlijke producten. We beginnen met het verhaal van de boeren.  Hierbij geven Theo Warmerdam en Corneel van Rijn hun eigen visie op het ras, de historie en de fokkerij. Ook worden er een aantal blaarkopkruisingen van Buitenverwachting bekeken. Na de info over het ras en het bekijken van de koeien komt de bijzondere slager Jan Voordouw aan het woord. Hij vertelt over zijn wijze van slachten, waarna er een live demonstratie plus commentaar plaatsvindt van het uitsnijden van een halve blaarkop. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen en het opgeven van specifieke vlees wensen.

Naast het vlees wordt er ook aandacht besteed aan andere blaarkop producten zoals de door de Sophiahoeve geproduceerde Leidse boter en Leidse kaas. De dag wordt besloten met een door Culicat bereidt diner op basis van producten van de blaarkop.

 

Proef en beleef de blaarkop vindt plaats op zondag 19 maart van 14.30-20.00.

De locatie is Boerderij Buitenverwachting

Vlietkade 2

2355CR

Hoogmade

 

Alle blaarkop producten zijn op deze dag ook te koop.

Alle deelnemers krijgen een goodie bag mee naar huis

 

Uiteindelijke doel is het onder de aandacht brengen van het in de ark van de smaak opgenomen landbouwhuisdierras de blaarkop

 

Zie voor meer info http://www.slowfood.nl/index.php?page=GroeneHart

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

<<

>>