Buitenverwachting | Een multifunctionele biologische boerderij in het groene hart.

Varkensvlees

Ons heerlijke Bentheimer varkensvlees is weer verkrijgbaar. Dit is beschikbaar in diepgevroren porties van 250 of 500 gram. Ook is er weer woudse rook en kookworst. Bij aankoop van 3 kilo vlees krijgt u 10% korting.

Wij houden onze varkens op een natuurlijke wijze, dat houdt onder andere in dat de varkens naar buiten kunnen, dat de staarten en tanden niet afgeknipt zijn, dat ze kunnen wroeten en dat ze geen antibiotica krijgen. Onze varkens zijn Bonte Bentheimers. De Bonte Bentheimer is een zeldzaam huisdieren ras dat zijn oorsprong heeft in de streek van bad Bentheim, van daar Bentheimer. Deze streek grenst aan Twente, waar ook Bonte bentheimers voorkwamen, vandaar dat de Bentheimer ook een Nederlands ras is. Bentheimer is dan afgeleid uit de naam van de streek die het kerngebied van het ras vormt. Het ras heet daarnaast bont omdat het gevlekt is. Behalve gevlekt is het een middel groot gerekt landvarken met loboren en een kort bekken. Bentheimers zijn erg vruchtbaar en hebben een goed karakter. De bloeitijd van de bonte Bentheimer was de jaren 50 van de vorige eeuw. De Bentheimer lever wat vetter vlees, vet geeft het vlees echter smaak. Wanneer ze langzaam groeien, leveren ze licht gemarmerd vlees van een goede kwaliteit. Door de veranderde vraag van de consument vanaf begin jaren zestig naar mager vlees, opgeteld bij de aanleg van de Bentheimer om binnen intensieve industriële systemen snel te vervetten gingen de  aantallen van het ras snel achteruit. Tegenwoordig worden de meeste Bentheimers kleinschalig gehouden.

No comments yet.

Leave a Reply

<<

>>